Політв'язень Клих написав Гройсману

Політв'язень Клих написав Гройсману

Документ
Укрінформ
Кремлівський політв'язень Станіслав Клих написав листа Прем'єр-міністрові України Володимиру Гройсману.

Про це повідомив на Фейсбуку застуник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

"Отримали листа від нашого політв'язня Станіслава Клиха, який утримується в Чечні. У СІЗО-1 у Грозному немає телевізора, тому він відрізаний від інформації про те, що відбувається в Україні та світі!" - зазначив він.

Заступник міністра оприлюднив фотокопію цього послання.

У ньому, зокрема, зазначається: "Прошу Вас вжити заходів для прискорення переговорного процесу щодо обміну осіб, які незаконно, всупереч усім нормам міжнародного права, утримуються у місцях позбавлення волі у Російській Федерації. З огляду на можливості Генерального консульства України у м.Ростов-на-Дону прошу віднійти можливість передати на баланс СІЗО-1 м.Грозного телевізор, оскільки позбавлений можливості отримувати інформацію про події".

Як наголосив у цьому контексті Пєтухов, інформаційна блокада є одним із способів тиску, який використовується кремлівським режимом проти українців. До наших громадян не допускають консула, не дають їм читати пресу, обмежують листування.

"Ще у червні 2016 року ми звернулися до Міністерства юстиції РФ з проханням надати документи по справі Клиха для вивчення. На жаль, відповіді наразі не отримали", - зазначив заступник міністра юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-