ДТП в Норвегії: четверо українців досі в лікарні

ДТП в Норвегії: четверо українців досі в лікарні

Укрінформ
Четверо громадян України з тих, які постраждали внаслідок аварії автобуса на території Норвегії 30 липня, ще перебувають у лікарні. Водій автобуса тимчасово затриманий.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Четверо наших співвітчизників наразі залишаються в лікарнях - за висновками норвезьких лікарів, вони мають провести там ще кілька днів для завершення курсу лікування. Разом з ними перебувають їхні близькі родичі. Лікарі констатують позитивну динаміку стану здоров’я всіх постраждалих громадян України. Двоє з них мають бути виписані вже протягом наступних 2-3 днів, завершення лікування інших двох громадян може потребувати на кілька днів більше", - йдеться в повідомленні.

Від відповідних туристичної та страхової компаній очікується вчасне забезпечення всіх громадян України, які залишаються в Норвегії, квитками для повернення додому, а також виконання інших зобов’язань, передбачених договорами страхування.

Посольство також уважно слідкує за розслідуванням правоохоронними органами Норвегії справи щодо ДТП з автобусом.

"Взяли до уваги їхнє рішення щодо тимчасового затримання громадянина України, який перебував за кермом у момент аварії. Посольством вживаються всі необхідні заходи з метою забезпечення прав та інтересів затриманого громадянина. Зокрема, під час його опитування слідчими була забезпечена присутність консульського працівника посольства, отримано підтвердження норвезької сторони щодо надання з її боку адвоката та перекладача. Очікуємо на об’єктивне та справедливе розслідування цієї справи", - зазначають в МЗС.

В міністерстві додали, що роблять все необхідне для якнайшвидшого повернення труни з тілом загиблого українця на батьківщину.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня 100 км від міста Олесунд сталася дорожньо-транспортна пригода за участю туристичного автобуса, в результаті якої постраждали громадяни України. До лікарень потрапили 20 українців, один загинув. Ним виявився доцент КПІ Богдан Яхно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-