МОЗ відкриє колл-центр для екстреної консультації

МОЗ відкриє колл-центр для екстреної консультації

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я планує відкрити колл-центр, де можна буде отримати консультацію лікаря замість того, щоб викликати додому "швидку допомогу".

Про це сказала новий виконуючий обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в інтерв'ю LB.ua.

«Минулоріч в Україні було більше 9 млн викликів на швидку допомогу. І лише 2,5 млн пацієнтів із тих, кому викликали швидку, були госпіталізовані. Іншим або надали допомогу, або швидка їм була насправді не потрібна. Тому ми хочемо організувати колл-центр, куди могли б телефонувати люди і консультуватися з лікарями замість того, щоб одразу викликати швидку. Розраховуємо на те, що у багатьох випадках порада лікаря по телефону допоможе вирішити проблему, і швидка не знадобиться", - розповіла вона, кажучи про першочергові кроки на новій посаді.

Також, за словами Супрун, у першу чергу планується зайнятися первинною ланкою медицини. «Зараз в основному у людей немає свого лікаря. Вони телефонують знайомим і шукають лікарів. Але навіть якщо є свій лікар - потрібно прийти у поліклініку і годинами сидіти в черзі, щоб потрапити на прийом. Ми ведемо переговори з молодими людьми, які починають стартап під назвою "Поліклініка без черг". Ідея в тому, щоб можна було записатися на прийом в поліклініку до сімейного лікаря або вузького фахівця через систему по інтернету або по телефону на певний час. Це заощадить людям час, крім того, таким чином можна буде побачити, в яких лікарів більше пацієнтів і які, можливо, мають кращий рівень послуг", - сказала в. о. міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-