Сутички під Оболонським судом: газом отруїлися 12 поліцейських і 15 нацгвардійців

Сутички під Оболонським судом: газом отруїлися 12 поліцейських і 15 нацгвардійців

Укрінформ
Внаслідок отруєння газом під час нічних сутичок під Оболонським районним судом Києва, де слухалася справа бійців спецроти "Торнадо", постраждали 12 співробітників поліції і 15 військовослужбовців Національної гвардії.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив глава ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

Крищенко повідомив, що за даними фактами порушено кримінальну справу: "Сталося кілька сутичок з правоохоронцями як під час протистояння, так і коли вивозили близько 1:00 у СІЗО осіб, взятих під варту. В результаті цих зіткнень за допомогою звернулося від отруєння газом 15 військовослужбовців Національної гвардії та 12 працівників Нацполіції. Газ, палиці, палиці, каміння кидали протестувальники. Поліція і Нацгвардія газ не застосовували. З місця події вилучено декілька порожніх балончиків від газу "Кобра", який не є штатним спецзасобом ні поліції, ні Нацгвардії. Порушено кримінальну справу за статтею "опір працівникові поліції і правоохоронного органу. Сьогодні буде проводитися розслідування. Будемо давати правову оцінку діям тих осіб, які брали участь", - зазначив глава столичної поліції.

Станом на ранок середи ситуація під судом спокійна, працівники комунальних служб наводять порядок.

"Під стінами суду панує тиша. Немає кордону з правоохоронців, немає тут і мітингувальників. Вранці тут було дуже брудно, з 6:30 тут почали прибирати, прибирали пляшки з водою, каміння, вимивають асфальт білого кольору, тут вчора кидали пакети з борошном. Тут також залишилися шини. Працівники суду поставили їх так, щоб вони не заважали", - наголошується в повідомленні.

Засідання суду по справі бійців "Торнадо" відбудеться сьогодні об 11:30.

Як повідомлялося, вночі із залу суду в СІЗО привезли всіх бійців спецроти "Торнадо", сталися сутички. Мітингувальники спробували заблокувати виїзд автобуса з бійцями, почавши кидати каміння в бік правоохоронців.

Нагадаємо, бійці роти "Торнадо" підозрювалися у створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО, в період з грудня 2014 року по червень 2015 року, тяжких і особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-