Поліція порушила дві справи через сутички під судом у Києві

Поліція порушила дві справи через сутички під судом у Києві

Фото, відео
Укрінформ
Судове засідання у справі колишніх бійців "Торнадо" перенесли, але учасники штовханини не розходяться.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Рішенням судді засідання перенесено, але підсудні відмовляються залишити адміністративну будівлю. Вони знаходяться у залі судових засідань та жбурляють пляшками з-під продуктів", - йдеться в повідомленні.

Поліція розпочала кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України.

"Слідчим відділом Оболонського управління поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.293 (Групове порушення громадського порядку, - караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців) ч. 3 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років)", - зазначили в прес-службі.

У межах кримінального провадження правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, серед яких буде вилучатися відео подій та збір інших речових доказів

У поліції нагадали, що під адміністративною будівлею Оболонського суду зібрався мітинг на підтримку підсудних, його учасники принесли із собою шини, заблокували входи-виходи, чинили правопорушення. Правоохоронці не допустили в будівлю громадян, які не є учасниками судового процесу, оскільки судове засідання є закритим.

"Поліцейські проводять профілактичні бесіди з активістами щодо недопущення порушення законодавства та продовжують нести службу щодо охорони публічної безпеки", - інформує прес-служба.

Фото, відео: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-