Під судом у Києві сталася сутичка, поліція застосувала газ

Під судом у Києві сталася сутичка, поліція застосувала газ

Фото, відео
Укрінформ
Під Оболонським судом Києва чоловіки у формі з символікою батальйонів "Донбас", "Айдар" та "Торнадо" розпочали сутички з правоохоронцями.

Про це повідомляє "24 канал".

"Активісти стверджують, що ініціаторами заворушень були саме силовики. Вони хотіли перелізти лише через паркан, що передати води спецпризначенцям, на якими зараз йде суд. Проте нацгвардійці почали їх відтісняти", - йдеться в публікації.

Зазначається, що активісти почали жбурляти у представників МВС борошно, а дехто навіть перекидав через паркан шини.

"Відтак, правоохоронці застосували сльозогінний газ, а протестувальники використали вогнегасник. У підсумку нацгвардійцям вдалося нейтралізувати заворушення: вони відтіснили активістів і перекинули назад шини", - зазначається в публікації.

Фото: 24 канал

Раніше представники націоналістичних організацій під Оболонський суд Києва принесли шини, а приміщення закидали яйцями. Крім того, нацгвардійців, які його охороняли, обсипали борошном.

Таким способом вони вимагають, щоб справу проти 12 спецпризначенців роти "Торнадо" розглядали у відкритому режимі.

Бійцям інкримінують створення злочинного угруповання і статеві злодіяння. Саме через останнє військова прокуратура просила проводити засідання в закритому режимі. Проте адвокати обвинувачених впевнені, що слухання закрили через брак доказів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-