Гриневич сказала, як дітям загиблих АТОшників отримати держзамовлення у виші

Гриневич сказала, як дітям загиблих АТОшників отримати держзамовлення у виші

Укрінформ
Міністр освіти та науки Лілія Гриневич розповіла, як дітям загиблих воїнів АТО, які не пройшли за конкурсом на бюджет, отримати місце державного замовлення у виші.

Про це вона сказала в ефірі радіо «Ера», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони повинні, якщо не потрапили на бюджет, обов'язково подати заяву на контракт. ... Вони зараз пишуть заяву на контракт, тобто фіксують, що вони вступили, пройшли пороговий бал, і після цього, коли заява на контракт написана, вони будуть забезпечені місцем державного замовлення», - сказала Гриневич.

Міністр освіти та науки зазначила, що урядова постанова, якою регламентується забезпечення абітурієнтів, чиї батьки або один з батьків загинули під час участі в АТО, або внаслідок поранення в зоні АТО, місцями державного замовлення, була ухвалена напередодні вступної кампанії, тому не всі приймальні комісії вишів можуть знати про неї.

Про всі випадки з проблемами зарахування на місця держзамовлення для цієї категорії громадян міністр освіти та науки попросила інформувати МОН за адресою osvita_ato@mon.gov.ua.

«Звертайтеся, якщо у вас є така ситуація, ми обов'язково забезпечимо всіх дітей наших героїв місцями державного замовлення, про це прийнято урядове рішення», - сказала Гриневич.

Як повідомлялося, згідно з указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремим категоріям громадян» уряд ухвалив рішення про забезпечення абітурієнтів, у яких батьки чи один з батьків загинули під час участі в АТО, місцем державного замовлення під час вступу до вищих навчальних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-