Богомолець: Рада не розглядала допуск родичів до реанімації

Богомолець: Рада не розглядала допуск родичів до реанімації

Заява
Укрінформ
Народний депутат Ольга Богомолець заявляє, що Верховна Рада не підтримувала законопроект, який дозволяє відкритий доступ родичам в реанімаційні відділення для дорослих.

Про це нардеп заявила в офіційному зверненні до ЗМІ, оприлюднивши його у своєму Фейсбуці.

"Комітет охорони здоров'я свідомо, більшістю голосів не підтримав законопроект, який дозволяє відкритий доступ родичам в реанімаційні відділення для дорослих, саме розуміючи небезпеку для роботи і життя лікарів і здоров'я інших пацієнтів, яку може створити неконтрольований доступ непідготовлених родичів в відділення, де кожна секунда роботи лікаря є золотою!!.. Верховна Рада не виносила на голосування даний законопроект і рішення по ньому не приймалися!", - наголошує Богомолець.

Нардеп також оприлюднила статтю порталу Журнал Житомира, де йшлося про інцидент, що стався у відділенні інтенсивної терапії Житомирської обласної лікарні. 27 липня відвідувач, родич хворого, напав на в.о. завідуючого відділенням В’ячеслава Мельника, побив його, зламав носа і завдав черепно-мозгової травми. 

"Я особисто приношу своі співчуття лікарю, який зазнав травм! Та буду вимагати від правоохоронних органів жорсткого покарання особи, яка паралізувала роботу цілого відділення і нанесла тілесні ушкодження моєму колезі!", - відзначила народний депутат.

Як повідомлялося, в.о.міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський заявив на брифінгу 5 липня, що бере під особистий контроль виконання наказу про цілодобовий допуск відвідувачів до пацієнтів, які перебувають у реанімації.

Шафранський назвав розробку наказу про відкриті двері реанімації прикладом позитивної співпраці громадськості і представників центральних органів виконавчої влади.

На початку червня в.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський підписав проект наказу N592 "Про затвердження порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії". Згідно з документом, допуск у реанімацію у цілодобовому режимі дозволяється загалом для відвідувачів, а не тільки для родичів. Крім того, право на відвідання у реанімації родичами мають пацієнти незалежно від віку.

22 червня наказ про допуск відвідувачів у реанімацію був зареєстрований у Мін’юсті.

скрін з ФБ/Ольга Богомолець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-