Суд учетверте відмовився запроторити Навального за грати

Суд учетверте відмовився запроторити Навального за грати

Укрінформ
Люблінський суд Москви відмовився змінити покарання російському політику Олексію Навальному у справі "Ів Роше" з умовного на реальний термін, про що клопотала Федеральна служба виконання покарань.

Про це повідомляє Дождь.

«Суд заслухав подання ФСВП, в якому служба вказує на те, що Навальний систематично порушував правила умовного засудження. Згідно з поданням, він чотири рази за рік прийшов відмічатися до інспекції номер 11 пізніше від встановленого терміну (за правилами умовного терміну засуджений має періодично приходити до інспекції і відмічатися в ній)», - йдеться у повідомленні.

Сам Навальний пояснив запізнення тим, що був у відпустці. За словами його адвоката Вадима Кобзєва, захист заздалегідь попередив інспекцію, що Навальний не зможе відмітитися вчасно.

Представник інспекції Антоніна Базарова попросила скасувати умовне покарання. Прокурор підтримав подання ФСВП.

Раніше ФСВП вже зверталася до суду щодо трьох випадків нез'явлення Навального до інспекції, але суд відмовлявся змінювати вирок на реальне позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2014 року Замоскворецький суд засудив Олексія Навального до 3,5 років позбавлення волі умовно, а його брата Олега - до такого самого терміну реального ув'язнення. Їх звинувачено у розкраданні 26 мільйонів рублів у компанії «Ів Роше» і чотирьох мільйонів у «Багатопрофільної процесингової компанії». Олексій Навальний перебуває під домашнім арештом.

Фото: Дождь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-