Порятунок

Порятунок "чорного Беркута": "Ніхто крім нас" вимагає від ГПУ спростувань

Укрінформ
Під стінами Генеральної прокуратури України у понеділок пройшла акція представників громадської організації "Ніхто крім нас" на підтримку їх керівника Олександра Ковальова, якого підозрюють у виведенні бійців "Беркуту" з Києва та знищенні зброї, з якої розстрілювали активістів Майдану.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасників акції зібралося біля ГПУ близько 100 чоловік, частина з них були у футболках з написом "Ніхто крім нас".

Як розповів журналістам член ГО "Ніхто крім нас" Павло Гармашов, активісти вимагають від Генпрокуратури "припинити репресії" проти їх керівника і загалом проти членів "Ніхто крім нас" та "знайти справжніх винуватців трагедії на Майдані".

За його словами, нинішня акція є попереджувальною, в разі необхідності активісти готові вдатися до більш радикальних дій.

Учасники акції передали заступнику Генерального прокурора Юрію Столярчуку заяву, в якій вимагають спростувати факти оприлюднені у ЗМІ про те, що Ковальов займався вивезенням "чорної сотні "Беркуту" і знищенням зброї. Вони вбачають у цьому, на їх думку, необгрунтованому звинуваченні "політичний аспект".

Крім цього, як повідомив інший член "Ніхто крім нас" Юрій Слинявчук, учасники акції також підготували заяви до Генпрокуратури щодо народного депутата Володимира Ар'єва та керівника департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка. За словами Слинявчука, активісти вважають заяви Ар'єва та Горбатюка про те, що беркутівцям, які брали безпосередню участь у розстрілах людей на Євромайдані, допомогли втекти члени ГО "Ніхто крім нас", наклепом.

Гармашов також повідомив, що Ковальов зараз знаходиться на плановому лікуванні у госпіталі, "з України тікати не збирається".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-