У Луценка звітують про 10 справ щодо перешкоджання роботі журналістів

У Луценка звітують про 10 справ щодо перешкоджання роботі журналістів

Укрінформ
Протягом поточного року прокурорами прийнято рішення про направлення до суду 10 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з перешкоджанням законні професійній діяльності журналістів. 

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Генеральною прокуратурою направлено до суду обвинувальні акти у 3 кримінальних провадженнях стосовно 3 колишніх працівників БМОП «Беркут», в тому числі і за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів «5 каналу», - зазначили у відомстві.

Прокурори також направили до суду ще 7 проваджень, які розслідувались органами Національної поліції України за обвинуваченням осіб у вчиненні таких злочинів стосовно журналістів телеканалів «24», «НТН», «Ірта», ТРК «М-Студіо», Інтернет-видань «Житомир-інфо» та «Житомир.todаy», Інтернет-газети «Дорожній контроль», ТОВ «Інформаційне агентство Українська Медія Група», з яких судами вже розглянуто 3 провадження, і винні особи притягнуті до кримінальної відповідальності.

За фактом насильства щодо журналіста «24 каналу» під час виконання ним своїх обов’язків, яке мало місце в середині січня поточного року у підземному переході станції метро «Дружби Народів», Печерським районним судом м. Києва засуджено громадянина та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-