Чиновника, який підозрюється у привласненні 5 млн грн, суд залишив на посаді

Чиновника, який підозрюється у привласненні 5 млн грн, суд залишив на посаді

Укрінформ
Центральний районний суд Миколаєва відмовив прокуратурі, яка просила відсторонити від посади чиновника Миколаївської ОДА, що підозрюється у розкраданні 5 млн грн. Натомість чоловіка залишили на посаді і застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Про це повідомили у прес-службі Центрального районного суду м. Миколаєва.

«Центральний районний суд розглянув клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення від посади начальника Управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації. Суд відмовив у його задоволенні і ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання», - йдеться у повідомленні.

У судовому засіданні слідчий заявив клопотання про відсторонення посадовця від посади. На думку слідства, він може впливати на свідків, які є його підлеглими, не надавати або знищувати документи, що мають доказове значення, іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Заслухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд відмовив у задоволенні клопотання.

14 липня посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. За версією органу досудового розслідування, підозрюваний у грудні 2015 року підписав та видав підрядній організації, що здійснювала роботи з будівництва водопроводу у с. Тернувате Миколаївського району та реконструкції мереж водопостачання с. Єлизаветівка Снігурівського району завідомо неправдиві документи. Внаслідок чого підрядній організації було безпідставно оплачено вартість робіт, які не виконані та обсяги яких завищені, що спричинило збитки бюджету на майже 5 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-