Найчастіше у

Найчастіше у "трудове рабство" в Росії потрапляють харків’яни - ХОДА

Укрінформ
Трудової експлуатації за кордоном найчастіше зазнають ті жителі Харківської області, які шукають заробіток у Росії.

Про це розповіла на прес-конференції начальник відділу у справах сім'ї Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Людмила Гончарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Посередник або вербувальник обіцяє людям хорошу зарплату і навіть може сплатити проїзд. Найчастіше робота пов'язана з будівництвом або шкідливим виробництвом - лакофарбовим. У людей забирають паспорти і пропонують працювати по 12 годин без вихідних, нібито щоб більше заробити. Люди йдуть на це, а коли за місяць приходить час розрахунку, їм не платять. Коли ж люди висувають свої вимоги, то стикаються з насильством. В середньому експлуатація триває 2-3 місяці, максимум - півроку. Потім людям віддають паспорти і відпускають. Іноді оплачують зворотний проїзд", - розповіла Гончарова.

За її словами, випадки трудового рабства зафіксовані також в Ізраїлі, Вірменії, Абхазії, Фінляндії, Польщі, Білорусії і Молдові.

"Складність у тому, що люди приховують такі випадки, побоюючись розголосу. Нечесні посередники з працевлаштування знаходять нові форми шахрайства. Так, харків'янам запропонували роботу на будівництві в Бєлгороді (Росія). Вони приїхали на вокзал, де їх повинен був зустріти працедавець, але замість нього прийшли інші і запропонували роботу на своїх умовах. Погодившись, люди потрапили в трудове рабство", - додала голова Харківської міської організації Міжнародної організації "Жіноча громада" Ольга Білецька.

Як прозвучало на прес-конференції, представники громадськості зареєстрували понад 100 випадків трудової експлуатації харків'ян за кордоном. Для консультацій з питань попередження торгівлі людьми відкрита безкоштовна телефонна лінія "527".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-