Справу одеського судді-стрільця передали до суду

Справу одеського судді-стрільця передали до суду

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро направило до суду обвинувальний акт щодо судді Малиновського районного суду міста Одеси Олексія Бурана.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України за погодженням із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерувало до суду обвинувальний акт щодо судді Малиновського районного суду м. Одеси Олексія Бурана», - зазначається у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що Буран обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України), а також у погрозі вбивства співробітників НАБУ під час виконання ними службових обов'язків (ч. 1 ст. 345 КК України).

Крім того, за даними відомства, у цій же справі за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27  та ч. 4 ст. 368 КК України, обвинувачується спільник судді.

«Якщо провину обвинувачених буде доведено в суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна», - розповіли в агентстві.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня детективи Національного антикорупційного бюро спільно з поліцейськими провели обшук приватного будинку одного із суддів Малиновського районного суду Одеси Бурана, якого підозрюють в отриманні хабара у сумі 500 тис. грн. Під час обшуку суддя чинив опір працівникам НАБУ та Національної поліції і застосував вогнепальну зброю. 31 березня, після отримання згоди Верховної Ради України, суддя був заарештований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-