Фахівці розповіли, як зменшити шкоду від смогу

Фахівці розповіли, як зменшити шкоду від смогу

Укрінформ
Для  зменшення шкідливого впливу смогу на організм треба якнайчастіше проводити вологе прибирання вдома та в офісних приміщеннях.

Про це заявив на прес-конференції у п'ятницю головний спеціаліст управління державного контролю за виконанням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Дмитро Дерев'янко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щоб зменшити вплив шкідливих речовин у повітрі на організм, потрібно в домашніх умовах і в офісних приміщеннях якнайчастіше проводити вологе прибирання. Також, якщо є можливість, то не треба довго перебувати вдень на вулиці, а гуляти краще тільки вранці та ввечері”, - сказав Дерев'янко.

Він додав, що  важливим фактором впливу на зменшення смогу в Києві також могло б бути обмеження кількості автотранспорту в місті.

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, у свою чергу, зазначила, що для зменшення впливу викидів шкідливих речовин на дітей можна порадити вивозити їх з міста, якщо є така можливість, під час канікул та у вихідні.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація з підвищенням рівня формальдегіду і діоксиду азоту спостерігається кожного року приблизно в один і той самий період - в липні - серпні.

Станом на 29 липня ц.р. спостерігається зростання рівнів забруднення атмосфери, які перевищують гранично допустимі концентрації по оксиду вуглецю в 1-2 рази, по діоксину азоту в 2-5 разів, по формальдегіду в 2-4 рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-