Переселенцям дадуть електронні пенсійні посвідчення

Переселенцям дадуть електронні пенсійні посвідчення

Укрінформ
Ощадбанк випустить електронні пенсійні посвідчення для пенсіонерів, які вимушені були переїхати з тимчасово окупованих територій та зони АТО в інші регіони України.  

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики. 

 "Згідно з Постановою КМУ від 14 березня 2016 р. № 167 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» з 1 серпня 2016 р. Ощадбанк розпочинає виготовлення електронних пенсійних посвідчень (для пенсіонерів - вимушених переселенців - ред.) та обмін існуючих платіжних карток на такі картки. Виготовлення електронних пенсійних посвідчень здійснюється виключно у разі звернення клієнта і є безкоштовним для нього. Звертаємо увагу на те, що неотримання ЕПП не призведе до неотримання пенсії", - йдеться у повідомленні.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) пенсіонерам - внутрішньо переміщеним особам необхідно звернутись до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та написати заяву на виготовлення ЕПП, в якій зазначити відділення Ощадбаку, де пенсіонер буде отримувати посвідчення. До Пенсійного фонду також потрібно надати паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та інші документи, необхідні для формування пенсійної справи.

Через 30 днів після подання заяви необхідно звернутися до зазначеного відділення Ощадбанку та укласти з установою договір, отримати ЕПП та активувати його в касі Ощадбанку. При собі потрібно мати  паспорт; довідку про присвоєння ідентифікаційного номера; довідку про взяття на облік особи, яка переміщується.

У міністерстві зазначили, що протягом першого року строку дії ЕПП кожні 6 місяців пенсіонерам потрібно звертатись до відділення Ощадбанку, в якому отримано ЕПП, для обов'язкової фізичної ідентифікації. Протягом  другого та третього року строку дії ЕПП потрібно звертатись до того ж відділення Ощадбанку раз на рік.

Також у відомстві наголосили, що починаючи з 1 липня всі види соціальної допомоги, пенсії, а також державні стипендії, що призначені державою внутрішньо переміщеним особам, будуть здійснюватися виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв Ощадбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-