Молодь із зони АТО хоче навчатися в евакуйованих вишах – Геращенко

Молодь із зони АТО хоче навчатися в евакуйованих вишах – Геращенко

Укрінформ
Більше тисячі випускників шкіл, що залишилися на окупованій частині Луганської області, мають намір отримати вищу освіту в університетах, які свого часу були евакуйовані з непідконтрольних українській владі територій.

Про це на сьогоднішній прес-конференції в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зустрічалися з представниками спеціально створених освітніх центрів, які цього року змогли прийняти документи від дітей, що закінчили школи на окупованих територіях. Вони не мають українських дипломів, але хотіли б продовжити навчання в українських вишах. Так от сьогодні тільки по Луганській області 231 дитина з окупованої території здала ЗНО; тисяча дітей звернулася до освітніх центрів за консультаціями. Зокрема 65 дітей вже подали заяви, щоб скласти іспити в Східноукраїнський університет імені Даля, який сьогодні знаходиться в Сєверодонецьку», - розповіла Геращенко.

На думку віце-спікера, це дуже важливо, чи будуть ці діти воювати, чи вони будуть навчатися. Очевидно, що держава Україна має боротися за українську молодь на окупованих територіях.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила з деяким запізненням важливий закон, що дає можливість таким дітям складати іспити у вишах, які були евакуйовані з Донецької і Луганської областей і сьогодні працюють на підконтрольній Україні території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-