Кличко готує папери в ГПУ, щоб не втік Войцеховський

Кличко готує папери в ГПУ, щоб не втік Войцеховський

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко вже сьогодні підпише та направить звернення до Генеральної прокуратури України з приводу зміни запобіжного заходу скандальному забудовнику Анатолію Войцеховському.

Про це він повідомляє прес-служба мера.

"Ми готуємо відповідне звернення до Генпрокуратури і сьогодні я це звернення підпишу. Це не політичні заяви. Це звернення сьогодні буде направлене до Генпрокуратури», - сказав Кличко.

  За словами мера, афера, до якої причетний Войцеховський, в декілька разів може перевищувати обсяг проблеми з "Еліта-центром", оскільки будинки будувалися без дозвільної документації, а квартири в них продавалися по декілька разів.

Кличко наголосив, що нині є великі побоювання, що Войцеховський, якого відпустили під заставу 14 млн грн, може втекти, як це сталося зі скандальним забудовником Шаховим, причетним до "Еліта-центру". Мер Києва наголосив, що застава у 14 млн грн – це мізер у порівнянні з аферами, які обчислюються мільйонами чи навіть мільярдами гривень.

Кличко зауважив, що кожен, хто причетний до подібних афер, має нести належне покарання. "Кожен, хто порушує закон, повинен знати, що відкупитися йому не вдасться, і що він буде відповідати. Це має стати прикладом для тих, хто не боїться порушувати закон", - додав він.

Кличко також зауважив, що на всі незаконні будівництва належним чином мають реагувати правоохоронні органи, а не лише місцева влада. Мер Києва також звернувся до людей з проханням детально перевіряти всі необхідні документи при купівлі квартир і залучати до цього юристів. Він додав, що однією з ознак афери є продаж квартири за ціною нижче її собівартості.

Кличко також додав, всю інформацію щодо законності того чи іншого будівництва можна перевірити на сайті КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-