Армія з початку року отримала понад 10 тисяч зразків озброєння – МОУ

Армія з початку року отримала понад 10 тисяч зразків озброєння – МОУ

Укрінформ
З початку року Збройні Сили України отримали від державних підприємств вже понад 10 тисяч зразків озброєння та військової техніки, понад 58 тисяч боєприпасів, у тому числі, протитанкові ракети.

Про це розповів на брифінгу в п'ятницю речник Міноборони підполковник Олексій Чернобай.

"Зокрема, артилерійські системи, автомобільну техніку, тепловізійні прилади, броньовані медичні машини, безпілотні авіаційні комплекси та техніку радіоелектронної боротьби", - інформує прес-служба МОУ.

За словами Чернобая, прийнято на озброєння 8 одиниць ОВТ. Це автоматизована станція оптико-електронних перешкод, сигнальна звуко-світлова міна, броньовані санітарно-евакуаційна та ремонтно-евакуаційна машини, два піхотні кулемети, а також нові штабна машина і причіп.

За минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних Сил України та державних підприємств повернули для виконання завдань в районі проведення АТО понад 200 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема, гармати, протитанкові комплекси і бойові машини.

Таким чином, з початку АТО система технічного забезпечення Збройних Сил України дозволила відновити близько 51 тисячі одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, з початку цього року – майже 9,5 тисяч зразків.

Наразі військовослужбовці Збройних Сил України повністю забезпечені основними предметами польового обмундирування, взуттям, засобами індивідуального захисту та спорядження, запевнив речник МОУ. За його словами, на складах ЗСУ створено необхідний запас речового майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-