Геращенко: На Донбасі воювали 50 тисяч громадян РФ

Геращенко: На Донбасі воювали 50 тисяч громадян РФ

Укрінформ
Народний депутат Антон Геращенко опублікував документи, знайдені волонтерами проекту «Миротворець», згідно з якими на Донбасі воювали 50 тисяч громадян Росії.

Про цей Геращенко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Це не домисли і не припущення, а документальний факт, знайдений волонтерами проекту «Миротворець» у поштовій скриньці російської терористки Марії Коляди, яка виконує функції керівника прес-служби терористичної організації ДНР. У ній було виявлено лист від імені колишнього так званого «Прем'єр Міністра» ДНР, громадянина Росії Олександра Бородая Єпископу Орехово-Зуєвському Пантелеймону з проханням про надання допомоги російським бойовикам, які брали участь у боях на Донбасі», - зазначив Геращенко.

За його словами, в цьому листі «чорним по білому» вказано, що у боях проти України брали участь більше 50 тисяч громадян РФ.

«Думаю, що ця цифра близька до реальності, і я рекомендую її використати у своїй роботі історикам, правозахисникам і журналістам», - додав депутат.

Водночас Геращенко відзначив, що на сьогодні у базі даних «Миротворця» містяться відомості про 18 200 російських громадян, які брали участь у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-