Експорт ІТ-технологій в Україні став третім за величиною - Шимків

Експорт ІТ-технологій в Україні став третім за величиною - Шимків

Укрінформ
За підсумками 2015 року обсяг експорту ІТ-технологій, зокрема програмного забезпечення з України, становив понад 2 млрд дол., що зробило цю статтю експорту третьою за величиною.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про це мало хто говорить, але у 2015 році обсяг експорту ІТ-технологій, зокрема програмного забезпечення з України, становив 2 млрд доларів, що зробило цю статтю експорту третьою за величиною", - сказав Шимків.

Він також наголосив, що ІТ-сектор є одним із найбільших платників податків в Україні.

"У минулому році Топ-100 ІТ-компаній України сплатили 820 млн грн податків. Разом із середніми компаніями та фрилансерами цей показник сягає 5 млрд грн", - наголосив Шимків.

За словами чиновника, ІТ-галузь України також є однією з найпривабливіших галузей для іноземних інвестицій.

"За приблизними оцінками у минулому році ІТ-сектор України отримав 132 млн доларів інвестицій. 46% з цих коштів є іноземними інвестиціями. Така цифра є приблизною, оскільки компанії-інвестори не поспішають розкривати суми своїх угод. Таким чином, реальний обсяг таких інвестицій є набагато більшим", - зауважив Шимків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-