Учасники

Учасники "Сі Бриз 2016" провели сплановані маневри

Укрінформ
Представники 16 країн-учасниць навчання "Сі Бриз 2016" успішно провели низку чітко спланованих заходів багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі командування ВМС ЗС України.

"У морському компоненті тактичні групи кораблів здійснювали контроль за цивільним судноплавством, догляд підозрілого судна, захист від нападів швидкохідних малорозмірних катерів, висадку морського десанту, виконали артилерійські стрільби по плаваючій мішені та інші завдання. Береговий компонент у складі морських піхотинців та спецпідрозділів України, США, Молдови і Грузії здійснив повітряне і морське десантування у різних районах", - зазначили в прес-службі.

Зокрема, "береговий компонент у складі морських піхотинців та спецпідрозділів України, США, Молдови і Грузії здійснив повітряне і морське десантування у різних районах, а повітряний - забезпечив десантування українських морських піхотинців, навчання з надання допомоги аварійному кораблю, здійснив прикриття дій берегового компоненту, медичну евакуацію та перевезення особового складу".

За оцінкою керівників навчання, "усі компоненти навчання діють злагоджено і скоординовано, що є результатом чітко спланованих заходів. Характерно також, що учасники маневрів постійно виконують різні ввідні команди, вчаться приймати рішення за умов тієї чи іншої нестандартної ситуації".

Представник США у керівництві військовим навчанням "Сі Бриз 2016" Річард Бромхауер відзначив у коментарі журналістам високий рівень професіоналізму всіх учасників: "Я дуже задоволений нашими навчаннями, особливо нашої амфібійної операцією, тим, що у нас всі учасники виявили високий професіоналізм і високий рівень взаємодії. І я б хотів сказати, що той факт, що ми показуємо таку взаємодію, демонструє, що ми в змозі проводити операції спільно. Все пройшло згідно з нашим планом і з урахуванням всіх заходів безпеки".

"Навчання дуже складні: ми ще жодного разу не проводили таке складне навчання, і тому ми дуже задоволені тим, як воно проходить. Для нас, і для всіх учасників це навчання є іспитом", - підсумував Бромхауер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-