У ГПУ розкрили результати обшуків у

У ГПУ розкрили результати обшуків у "Борисполі" й Державіаслужбі

Укрінформ
Прокуратура міста Києва здійснює досудове розслідування стосовно службових осіб ДП «МА «Бориспіль», Державіаслужби України та ТОВ «Проектно-технічний центр» за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах при закупівлі детекторів вибухових речовин.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Слідчим управлінням прокуратури міста Києва здійснюється досудове розслідування стосовно службових осіб ДП «МА «Бориспіль», Державіаслужби України та ТОВ «Проектно-технічний центр» за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах при закупівлі детекторів вибухових речовин (ч. 5 ст. 191 КК України)», - йдеться у повідомленні.

В межах цього розслідування 26 липня прокуратурою міста Києва та СБУ проведено 16 обшуків, зокрема, у приміщеннях згаданих державних підприємств, в офісі фірми-постачальника, а також за місцем проживання фігурантів кримінального провадження.

В ГПУ звітують, що у ході проведення слідчих дій вилучено повний комплект тендерної, сертифікаційної та митної документації щодо закупівлі та ввезення на територію України вказаних приладів, службові інструкції відповідальних осіб, бухгалтерські документи, комп'ютерну техніку, флеш-носії інформації та чорнові записи. Також вилучено один з детекторів вибухових речовин, ще три - залишені на відповідальне зберігання державному підприємству.

В офісі фірми-постачальника, окрім фінансово-господарської документації, вилучено голографічні наклейки-маркування для детекторів вибухових речовин, аналогічні тим, які містяться на приладах, закуплених ДП «МА «Бориспіль» і які повинні наноситися виключно виробником, картки офшорних банків, а також чорнові записи та схеми.

На даний час у кримінальному провадженні призначено комплекс судових експертиз щодо вилучених речових доказів та документів, які мають суттєве значення для правильної кваліфікації дій кожного з учасників злочинної схеми розкрадання бюджетних коштів, зазначають у прокуратурі.

Як повідомлялося, державним підприємством «МА «Бориспіль» у грудні 2015 року проведено тендер на закупівлю детекторів вибухових речовин на загальну суму 4,3 млн гривень. Згідно з документами, наданими переможцем тендера - ТОВ «Проектно-технічний центр» - детектори виготовлені чеською компанію. Однак, як з'ясувалося  в ході слідства, вартість кожного з детекторів завищена у понад 4 рази, а їх виробником є російська фірма, що суперечить українському законодавству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-