Міносвіти радить вишам не набирати контрактників до результатів конкурсу

Міносвіти радить вишам не набирати контрактників до результатів конкурсу

Укрінформ
Міністерство освіти та науки порадило вишам не набирати контрактників до оприлюднення результатів зарахування на бюджет.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти та науки, оприлюдненому на сайті міністерства.

«До Міністерства освіти і науки України надходять численні звернення вступників стосовно пропозиції приймальних комісій ВНЗ щодо термінового написання ними заяв про допуск до участі у конкурсі для вступу на навчання за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб. Звертаємо увагу, що такі рішення вступник приймає лише після анулювання наданої йому рекомендації до зарахування на навчання за державним замовленням (тобто не раніше 5 серпня 2016 року), або якщо вступник таку рекомендацію не отримав», - йдеться у листі міністерства до керівників вищих навчальних закладів.

У прес-службі Міністерства освіти та науки Укрінформу повідомили, що згідно з Умовами прийому на навчання до ВНЗ України в 2016 році (http://old.mon.gov.ua/ua/about-ministry/normative/4632-), ті абітурієнти, які за конкурсом не отримали місце державного замовлення,  але мають бажання та можливості вчитися за контрактом, зможуть подати відповідні заяви до ВНЗ після 6 серпня, до 10 серпня включно. Зарахування абітурієнтів на місця державного замовлення відбувається не пізніше 12 години 6 серпня. Контрактників - не пізніше 12 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 27 липня о 18 годині спливає термін подачі документів на вступу до ВНЗ. Список рекомендованих на навчання за бюджетні кошти буде доступний 1 серпня. З 1 по 5 серпня рекомендовані до зарахування повинні будуть принести оригінали своїх документів у виші, де вони отримали місце держзамовлення. 6 серпня опублікують остаточні списки зарахованих на бюджет.

Наразі до вишів абітурієнти подали майже 2 млн заяв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-