Луценко особисто вручив підозру судді Швецю

Луценко особисто вручив підозру судді Швецю

Відео
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вручив підозру судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"У середу, 27 липня 2016 року, генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що на виконання вимог кримінального процесуального законодавства щодо порядку повідомлення судді про підозру цю процесуальну дію здійснив саме генеральний прокурор України.

Крім того, Швецю було роз’яснено його права та обов’язки, передбачені ст. 42 КПК України, та вручено пам’ятку про права та обов’язки підозрюваного.

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, суддя Вищого господарського суду України Віктор Швець був затриманий 24 березня 2016 року під час одержання значної суми хабара від одного з підприємців.

Як повідомляла прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, під час проведених обшуків вдома та у робочому кабінеті суд Швеця вилучили гроші та паспорт громадянина іншої держави. За її інформацією, знайдено також боргові розписки. Було вилучено готівкових коштів на суму близько 200 тисяч доларів, 20 тисяч євро і близько 1,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-