На шляху

На шляху "московської ходи" встановили десятки металошукачів

Укрінформ
Майже 5 тисяч правоохоронців забезпечують правопорядок та публічну безпеку під час хресної ходи у Києві.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Станом на 10:00 учасники Хресної ходи прибувають до місця проведення заходів. На даний час на Володимирській гірці перебуває близько 700 осіб. Інша частина вірян - близько 800 людей - рухається автобусами до Європейської площі. Майже 5 тисяч правоохоронців забезпечують правопорядок та публічну безпеку під час цих заходів", - йдеться у повідомленні.

Задля належного забезпечення правопорядку та недопущення будь-яких правопорушень, у місцях проведення заходів встановлено близько 20 рамок металошукачів, а також використовуються ручні металошукачі. Аби унеможливити потрапляння зброї, вибухівки та інших небезпечних предметів у місця скупчення людей, усі учасники заходів проходитимуть через ці рамки, при цьому правоохоронці оглядатимуть речі прихожан та перевірятимуть документи, що засвідчують особу.

Керівництво столичної поліції вкотре звертається до учасників заходу з проханням дотримуватися вимог чинного законодавства, негайно звертатися до поліцейських при виявленні підозрілих предметів чи громадян та сприяти правоохоронцям у виконанні покладених завдань щодо забезпечення правопорядку та публічної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про хресну ходу. 3 липня одна колона вирушила до Києва зі Святогірської Лаври на Донеччині, а 9 липня інша - з Почаївської Лаври на Тернопільщині. 27 липня обидві колони будуть у Києві та зустрінуться на Володимирській гірці, звідки разом пройдуть до Києво-Печерської Лаври. Все це приурочено до чергової річниці Хрещення Київської Русі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-