Справа

Справа "26 лютого": до команди захисту приєдналася московський адвокат Образцова

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін повідомив, що до команди захисту Алі Асанова у "справі 26 лютого" увійшла московський адвокат Аліса Образцова.

Про це Фейгін сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"У справу Алі Асанова вступає адвокат Аліса Образцова. Там вона працюватиме в команді з місцевим адвокатом Заїром Смедляєвим, який давно займається цією справою", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що Образцова раніше допомагала у справі Pussy Riot. Потім вона працювала з Олексієм Чирнієм, який проходив у справі «кримських терористів».

Нагадаємо, у кримінальній справі про масові безпорядки під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму - шестеро обвинувачених. Троє з них, Ахтем Чийгоз (адвокат - Микола Полозов), Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов, яких тримають у СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемир, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв - чекають на вирок вдома: їх взяли на поруки. Ахтема Чийгоза тримають у застінках ФСБ з 29 січня 2015 року. Йому інкримінують частину 1 статті 212 Кримінального кодексу Російської Федерації("організація масових безпорядків"), яка передбачає позбавлення волі на строк 10 років. Причиною арешту стала участь заступника голови Меджлісу в мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-