На Володимирській гірці завтра діятиме особливий режим

На Володимирській гірці завтра діятиме особливий режим

Укрінформ
У місці проведення молебню віруючих УПЦ Московського патріархату на Володимирській гірці 27 липня діятиме особливий режим доступу.

Про це на брифінгу у вівторок заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтрашній молебень проходитиме на Володимирській гірці. З повагою ставлячись до прав громадян, я вкотре повторюю мантру, що безпека перш за все. Щоб забезпечити права вірян і безпеку, ми вводимо особливий режим по ситуації, пов'язаній із завтрашнім молебнем", - сказав Аваков.

Він пояснив, що на молебень на Володимирську гірку може прийти кожен, але доступ на місце молебню здійснюватиметься через відповідний контроль безпеки - там буде встановлено близько 20 рамок металошукачів. Крім того, правоохоронці проводитимуть особистий огляд сумок і рюкзаків, аби унеможливти пронесення на місце молебню зброї і вибухових речовин.

"Також проводитиметься особистісний контроль (перевірка документів. - Ред.), тому що громадяни України мають право на свободу зібрань, а громадяни інших країн - ні. Ми не хочемо, щоб з молебню зробили провокацію", - наголосив Аваков.

Він нагадав, що молебень на Володимирській гірці розпочнеться об 11 годині, потім охочі пройдуть до Києво-Печерської лаври, і висловив сподівання, що після цього "захід буде завершено без провокацій і жертв з усіх боків".

Аваков повідомив, що за безпеку відповідає начальник Головного управління Нацполіціі Києва Андрій Крищенко, який діятиме в координації з мерією Києва і підрозділами Нацгвардії.

"Ми в змозі забезпечити порядок на цьому заході", - запевнив міністр.

Він також звернувся до "всіх патріотів" з проханням не дати перетворити цей релігійний ритуал на провокацію в масштабах усієї країни.

"Даймо цьому заходу можливість пройти рутинно", - закликав Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-