Вбивство Шеремета: поліція обіцяє 200 тисяч за інформацію

Вбивство Шеремета: поліція обіцяє 200 тисяч за інформацію

Укрінформ
Національна поліція готова виплатити 200 тисяч гривень за інформацію, що допоможе розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета. 

Про це заявив у вівторок на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національна поліція оголошує про те, що готова виплатити 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію про те, що допоможе розкрити справу. Це фонд, який ми знайшли для цих цілей, і якщо в когось є така інформація, прохання звернутися в органи Нацполіції", - сказав Аваков.

При цьому він зауважив, що в слідчої групи є "великий масив інформації стосовно цієї справи, яка зараз опрацьовується і в потрібний момент буде оприлюднена. 

Водночас міністр закликав ЗМІ і політиків не втручатися у розслідування справи і не висувати своїх необгрунтованих версій щодо вбивства. 

"Цю справу не повинні розслідувати ні громадські активісти, ні політики, які висувають купу незрозумілих версій. Це питання до професіоналів, які мають розслідувати цю справу", - наголосив Аваков.

За його словами, справа вбивства Шеремета "дуже компетентно і детально розслідується", але для цього потрібен час.

"На жаль, немає можливості провести розслідування за два дні, адже є величезний масив інформації, відео, і над цим працює слідча група. Всі інші коментарі вважаю некоректними на фоні дуже резонансної справи - вбивства в центрі міста", - підкреслив очільник МВС.

Він зазначив, що розслідування ведеться "дуже професійно, з урахуванням думки експертів, які залучені до цієї справи, і з урахуванням порад колег з ФБР США, які допомагають в низці аспектів".

"Думаю, що це найбільш прецедентне розслідування з усіх", - сказав Аваков.

Він також зауважив, що у слідства є нова інформація, яка невідома широкому загалу, але оприлюднювати її поки що не будуть. 

"Так, вона (інформація - ред.) є, але ми не вважаємо за доцільне її зараз оприлюднювати", - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня в результаті вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівнику інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, однак її самої в авто не було. Поліція кваліфікувала вибух автомобіля з Шереметом як умисне вбивство.

22 липня в мережі з'явився відеозапис з камер спостереження, на якому зафіксовано момент закладення вибухівки під авто журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-