ГПУ: На Широкому Лані стріляли мінами 1975 року випуску

ГПУ: На Широкому Лані стріляли мінами 1975 року випуску

Укрінформ
Військова прокуратура проводить досудове розслідування за фактом учорашнього вибуху на полігоні, унаслідок чого загинув військовослужбовець та ще 10 дістали поранення.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 414 КК України за фактом порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам або смерть потерпілого", - йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що під час стрільб використовувались міни 1975 року випуску, та детонатор 1960 року випуску. У зв'язку з цим слідством однією з основних розглядається версія технічної невідповідності боєприпасів встановленим нормативам.

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня на території загальновійськового полігону «Широколанівський» у Миколаївській області під час проведення навчальних стрільб стався вибух. Військовослужбовці, проводячи навчальні вправи зі стрільби з міномета, здійснили 7 вдалих пострілів, після чого заряджаючий здійснив спробу чергового пострілу. Стався вибух, унаслідок чого один військовослужбовець загинув та ще 10 зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-