Геращенко пояснив, як вчинили з хресною ходою

Геращенко пояснив, як вчинили з хресною ходою

Укрінформ
Учасникам хресної ходи, організованої УПЦ Московського патріархату, з міркувань безпеки запропонували доправити їх до місця богослужіння в Києві автобусами.

Про це повідомив у Фейсбуці радник міністра внутрішніх справ народний депутат Антон Геращенко.

"З метою запобігання можливому терористичному акту під час проходження представникам Московського патріархату запропоновано пересадити учасників хресної ходи на автобуси і проїхати до місця богослужіння безпечним маршрутом. Національна поліція сподівається на розсудливість представників Московського патріархату в питаннях гарантування безпеки учасників хресної ходи", - підкреслив він.

Як пояснив Геращенко, це пов'язано з виявленням на маршруті прочан закладених вибухових пристроїв. Зокрема, на узбіччі доріг під час проходження прочан у Києво-Святошинському районі Київської області були виявлені два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат типу Ф-1 з димовими шашками, які в разі вибуху становили б реальну загрозу життю учасників хресного ходу.

"Хто організував закладання вибухових пристроїв та їх муляжів, з'ясує слідство. Очевидно, що працювали професіонали, які установкою муляжів намагалися відвернути увагу поліцейських від справжніх бойових гранат", - заявив радник Авакова.

Він не виключив, що розправа з журналістом Павлом Шереметом, знищеним вибухом у центрі Києва, і закладення вибухових пристроїв маршрутом хресного ходу можуть бути "ланками одного ланцюга, мета якого дестабілізація і без того не надто стабільної внутрішньополітичної ситуації в Україні".

"Головне завдання МВС у цій ситуації - гарантувати громадську безпеку і не допустити жертв і поранень будь-кого. Пропозиція пересадити вірян в автобуси не є бажанням образити їхні релігійні почуття, а лише необхідним заходом забезпечення їх безпеки", - підкреслив Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про хресну ходу. Одна його колона вирушила до Києва зі Святогірської лаври на Донеччині, а інша - із Почаївської лаври на Тернопільщині.

Планується, що 27 липня обидві колони зустрінуться в Києві на Володимирській гірці, звідки разом пройдуть до Києво-Печерської лаври.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-