У поліції розповіли про розмінування маршруту хресної ходи

У поліції розповіли про розмінування маршруту хресної ходи

Фото
Укрінформ
Під час перевірки інформації про замінування маршруту "хресної ходи миру" у Святошинському районі та у напрямку міста Бориспіль виявлено небезпечні предмети.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Під час перевірки вказаних об'єктів правоохоронці виявили декілька небезпечних предметів, зокрема: у напрямку міста Бориспіль виявлено обрізану каністру, в якій службова собака відчула запах вибухової речовини. Фахівці вилучили з каністри дві гранати "Ф-1", два запали до них та "РДГ" (ручна димова граната). Окрім цього, у Святошинському районі в напрямку Житомира правоохоронці також виявили предмети, зовні схожі на вибухові пристрої. Під деревом у траві лежала обрізана пластикова пляшка з двома предметами, ззовні схожими на гранати, запали до них та "РДГ". Усе вилучене направлено на дослідження", - йдеться у повідомленні.

Фото прес-служби Національної поліції України

У зв'язку з перевіркою спеціалістами вибухотехнічної служби вказаних місць рух хресної ходи наразі призупинено з міркувань безпеки.

Фото з Фейсбуку Антона Геращенка

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні близько шостої години ранку до чергової частини Головного управління столичної поліції надійшло два анонімні повідомлення про те, що маршрутом Хресної ходи, а саме у Святошинському районі та у напрямку міста Бориспіль, закладено вибухівку. На місце події терміново виїхали слідчо-оперативні групи управлінь поліції, спеціалісти-вибухотехніки, кінологи та працівники ДСНС.

Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про "хресну ходу миру". Одна колона вирушила до Києва зі Святогірської лаври на Донеччині, а інша - з Почаївської лаври на Тернопільщині. Прочани мали прибути до Києва у вівторок, 26 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-