В Україні діє організація

В Україні діє організація "турецького заколотника" - ЗМІ

Укрінформ
Офіційне турецьке інформагентство заявило, що в освітній, культурній сферах та ЗМІ в Україні діяли та продовжують діяти структури, що мають зв'язок із терористичною організацією Фетуллаха Гюлена (FETO).

Про це йдеться в публікації державного інформаційного агентства Туреччини Anadolu Ajansi.

«Діяльність відбувається шляхом «м'якого впливу». Зокрема з 2001 року FETO діє в Україні під прикриттям «Міжнародної школи «Меридіан». Філія школи також є в Одесі», - йдеться у публікації.

Окрім того, як вказано у статті, FETO діє під виглядом Українсько-турецького культурного центру «Isik» (Syaivo), відкритого у Києві у 2013 році.

Інформаційним джерелом у ЗМІ в українському інформаційному просторі в Україні турецьке держагентство назвало портал Ukraynahaber.

Anadolu Ajansi вказує, що через свої «осередки» в Україні організація намагається впливати «на політиків, бюрократів і підприємців, використовувати їх у власних інтересах».

Як відомо, Гюлен, який раніше був соратником турецького президента, досить впливова фігура у світі. За його сприяння відкрито сотні шкіл, навчальних закладів, організацій по всьому світу, особливо в країнах Середньої Азії та Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-