У МОН запевнили: місць на держзамовленні побільшало

У МОН запевнили: місць на держзамовленні побільшало

Укрінформ
В абсолютних цифрах кількість місць державного замовлення у вищих навчальних закладах України цьогоріч збільшилася.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в ефірі "5-го каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можна загально цю цифру розглядати, бо на різні рівні є різні тенденції. Але в цілому у нас збережено той обсяг доступу до вищої освіти, який був минулого року. В абсолютних цифрах, якщо зібрати усі місця державного замовлення усіх міністерств, можна говорити про збільшення абсолютної кількості місць", - сказала Гриневич.

Як нагадала міністр, обсяг державного замовлення розподілено по рівнях, наприклад, молодшого спеціаліста, бакалавра чи магістра.

"Рівень бакалавра - це ті абітурієнти, які вступають після школи для того, щоб здобути бакалавра. Якщо ми подивимося на державне замовлення по бакалаврах, то воно трохи зменшилося у порівнянні з минулим роком, але треба пам'ятати, що кількість випускників школи також зменшилася. У нас натомість є зростання державного замовлення на молодшого спеціаліста - це для вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, і я хочу сказати, що лише у 2017 році здійснюється останній набір на молодшого спеціаліста, який ще розглядається як вища освіта. Так само зросло трохи державне замовлення на магістра", - зазначила Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-