Убивство Шеремета замовила

Убивство Шеремета замовила "велика фінансово-промислова група" - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Організаторами вбивства журналіста Павла Шеремета є люди, які належать до великої фінансово-промислової групи.

Таку думку висловив в коментарі Укрінформу колишній керівник Управління кримінальної розвідки у складі Міністерства внутрішніх справ Валерій Кур.

"Убивство Павла Шеремета було направлене відносно влади. Це складний, далекоглядний злочин. На тому боці я бачу потужну групу, яка має дуже великий актив, великі ресурси. Я бачу, що замовлення коштувало дуже дорого. На тій стороні стоять представники потужної сили, які у нинішній системі влади мають достатній вплив. Очевидно, що це люди, які належать до великої фінансово-промислової групи. У держави є противник, не менш потужний за можливостями", - сказав він.

За словами криміналіста, як правило кілери, які отримують "дороге" замовлення, "намагаються звільнитися від об'єкта з найменшими затратами". Однак у даному випадку відбулося показове вбивство у центрі Києва.

На його думку, злив відео- та аудіоінформації з розслідування цього вбивства є сигналом для злочинців: "Простому глядачу на кадри дивитися цікаво, але як оперативник я отримав удар нижче пояса. Іншими словами, цей викид став сигналом для злочинців. Увага! Покращуйте свою систему безпеки. Ми це знаємо. Прибирайте свідків. Замовники, приберіть осіб, яких, ми, можливо, затримаємо, тому що вони можуть показати на вас". Таким чином, зазначив криміналіст, злив інформації з розслідування незабаром може призвести до вбивства виконавців злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-