Суд над Пасішником перенесли через Абромавичуса

Суд над Пасішником перенесли через Абромавичуса

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва переніс розгляд справи колишнього виконавчого директора Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на 11 годину 4 серпня.

Про це повідомив Укрінформу консультант з питань зв'язків з громадськістю та ЗМІ Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кайдаш.

"Підготовче засідання у справі Пасішника перенесене на 4 серпня у зв'язку з відсутністю в країні потерпілого - колишнього  міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса", - сказав він.

За словами Кайдаша, на першому підготовчому засіданні має бути розглянуте питання обрання Пасішнику запобіжного заходу.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро встановили факт здійснення Пасішником у період з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції на призначення виконавчого директора НАКу заступником міністра економічного розвитку і торгівлі. Пасішник вважає підозри НАБУ про те, що він незаконно впливав на роботу Абромавичуса, безпідставними.

Пасішник підтверджував свій інтерес зайняти посаду заступника міністра, але інформацію про лобіювання його кандидатури депутатом Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком заперечує.

3 лютого Абромавичус подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-