Вбивство Шеремета: Луценко обіцяє долучити слідчих

Вбивство Шеремета: Луценко обіцяє долучити слідчих "по лінії АТО"

Укрінформ
Генеральний прокурор України заявляє, що ключова версія вбивства журналіста Павла Шеремета пов'язана з його професійною діяльністю.

Про це Юрій Луценко сказав у суботу в ефірі каналу 112.

"Ключовою вважається помста за професійну діяльність Павла", - сказав Луценко.

За його словами зараз відбуваються першочергові слідчі дії.

"Отримуємо покази тих, хто проживає в цьому районі, опитуємо свідків, в тому числі і сумновідомого російського каналу, який постійно першим приїжджає на місця несподіваних убивств. Опитуємо також близьких Павла", - зазначив він.

Генпрокурор також додав, що в понеділок планується заслухати перші дані від працівників Федерального бюро розслідувань з США, які долучені в якості фахівців до технічної експертизи, а також до експертизи автотехнічної.

"Вони ж нам допомагають в аналізі отриманих відео. Думаю, що з понеділка ми долучимо ще нових слідчих - і по лінії МВС, і по лінії АТО", - сказав Луценко.

За його словами, проводиться внутрішнє розслідування щодо тих працівників МВС, які "злили" відеозапис з матеріалів слідства журналістам.

Як повідомляв Укрінформ, Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху авто. Вибуховий пристрій, який підірвав автомобіль з журналістом, був закладений близько до місця водія. Поліція кваліфікувала цей злочин за статтею "умисне вбивство".

З приводу того, що сталося генпрокурор України Юрій Луценко висловив думку, що вбивство Шеремета може бути частиною великого плану. Як повідомив радник голови СБУ Юрій Тандем, наразі слідство розглядає 6 версій причин вбивства Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-