У Києві викрили оборудку з держмайном на кілька мільйонів

У Києві викрили оборудку з держмайном на кілька мільйонів

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки викрили у столиці механізм  незаконної передачі комерсантам у користування держмайна керівництвом одного з проектних інститутів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

"Різні керівники державного проектного інституту, починаючи з 2011 року, у порушення вимог законодавства України, фактично передали в оренду кільком приватним підприємцям 1,5 тисячі квадратних метрів нерухомості та 2 тисячі прилеглої території у Солом’янському районі столиці", - йдеться у повідомленні.

Згідно із законом, посадовці мали право здати в оренду площі, що не використовуються у виробничій діяльності. За процедурою, до оформлення договорів мали залучатися спеціалісти регіонального відділення Фонду держмайна у Києві. Саме вони здійснюють оцінку об’єктів, що передаються в оренду, та визначають її вартість. Після укладання угод 70% орендної плати йде до держбюджету, решта - підприємству.

Натомість керівники проектного інституту незаконно укладали з бізнесменами договори зберігання майна. Це дозволило спрямувати увесь дохід від оренди майна на рахунки інституту, без перерахунку 70% відсотків до держбюджету. До того ж співробітники спецслужби встановили, що у багатьох випадках вартість орендної плати була суттєво занижена. На території інституту роками функціонували автостоянка, ресторани, магазини та офіси, від яких державний бюджет, за попередніми оцінками, недоотримав кілька мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Після встановлення повного розміру збитків, завданих державі, керівників інституту буде притягнуто до відповідальності. Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-