Суд у Криму не звільнив звинувачену у тероризмі

Суд у Криму не звільнив звинувачену у тероризмі "бахчисарайську четвірку"

Укрінформ
Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму залишив під вартою чотирьох кримських татар, затриманих 12 травня цього року у Бахчисараї за обвинуваченням у «тероризмі».

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов на своїй сторінці у Фейсбук.

«Закінчилося засідання у Верховному суді Криму за скаргами адвокатів до апеляційної інстанції на арешти «бахчисарайської четвірки» кримських татар, які обвинувачуються в тероризмі, у т.ч., Енвера Мамутова. Суд не прийняв аргументів захисту (як завжди) і залишив усіх у слідчому ізоляторі», - написав він.

Засідання відбувалося в режимі відеоконференції.

Як відомо, 12 травня у Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і обвинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абельтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації «Хізб ут-Тахрір».

Наступного дня, 13 травня, підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя прийняв рішення про арешт затриманих до 11 липня. 24 травня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив скаргу адвокатів і залишив під арештом Мамутова Енвера, Абсеїтова Зеврі, Меметова Ремзі до 11 липня.

Як відомо, Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих «терористичними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-