Урядова

Урядова "гаряча лінія" отримала короткий номер

Укрінформ
Віднедавна в Україні на загальнодержавному рівні запроваджено скорочений номер 1545 для дзвінків на урядову "гарячу лінію".

За цим номером українські громадяни можуть телефонувати з усіх питань, що їх турбують і стосуються діяльності органів державної влади, абсолютно безкоштовно і цілодобово.

Про це повідомила у п'ятницю кореспондентові Укрінформу начальник Управління взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру Галина Левадна.

За її словами, українські громадяни можуть телефонувати на цей номер з усієї України безкоштовно як зі стаціонарних телефонів, так і за допомогою мобільного зв'язку.

Короткий нормер урядової "гарячої лінії" 1545 замінить багатоканальний телефонний номер 0 800 507 309, який функціонував у державі з 2009 року.

Як зазначила Левадна, за майже 7 років роботи урядова "гаряча лінія"  стала одним з найпотужніших комунікаторів влади і громадян. За цей період її послугами скористалися близько 6 мільйонів заявників.

Однак Урядовий контактний центр уже досить давно звертався до операторів зв'язку запровадити короткий номер "гарячої лінії", який було б легко запам'ятати людям.  Втім тривалий час реалізувати цей задум було досить складно технічно, оскільки скорочений номер мав бути єдиним для всіх операторів зв'язку.

Враховуючи ж тенденцію зростання кількості вхідних дзвінків від громадян, навесні цього року на звернення Урядового контактного центру Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, нарешті виділила на безоплатній основі такий короткий номер, а згодом цей номер 1545 НКРЗІ надала і операторам мобільного зв'язку - ТОВ "Лайфселл", ПрАТ "Київстар" та ПрАТ "МТС Україна".

"Таким чином уперше в Україні запроваджено скорочений чотиризначний номер на загальнодержавному рівні. До цього часу всі скорочені номери використовувалися за територіальним чи галузевим принципом", - сказала Левадна.

Вона переконана, що запровадження такого короткого номера забезпечить більші можливості для громадян в усіх регіонах країни звернутися на урядову "гарячу лінію", що, в свою чергу, сприятиме підвищенню якості розгляду звернень, прийняття рішень органами влади з питань державного і суспільного життя з урахуванням думки громадськості. 

 Крім цього, функціонування номера 1545 є абсолютно безкоштовним як для українських громадян, так і для Урядового контактного центру, що приймає дзвінки, і це сприятиме ще й оптимізації бюджетних витрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-