У США посадили главу компанії, що продавала Росії таємні технології

У США посадили главу компанії, що продавала Росії таємні технології

Укрінформ
Керівник американської компанії Arc Electronics Inc. Олександр Фішенко засуджений до 10 років ув'язнення за незаконне постачання передової військової техніки до Росії.

Рішення було оприлюднене 21 липня у федеральному суді Нью-Йорка, повідомляє Радіо Свобода.

"Перед тим 50-річний чоловік, який мав подвійне американсько-російське громадянство, визнав себе винним у злочинах, включно із діями як агента Росії", - йдеться у повідомленні.

За даними обвинувачення, базована у штаті Техас компанія Arc Electronics Inc. постачала до Росії в період з 2002 до 2012 року товарів на суму близько 50 мільйонів доларів. Серед клієнтів компанії був, зокрема, науково-дослідний підрозділ ФСБ Росії. У деталях, які експортувала Arc Electronics Inc., були такі, які використовуються в системах наведення ракет, радіолокаційних системах тощо.

За словами прокурорів, компанія представляла себе як виробника дорожнього обладнання і замаскувала постачання, щоб уникнути експортного контролю США.

Суд визнав Фішенка винним у незаконному экспорті високих технологій, присудивши йому 10 років ув'язнення та штраф у більш ніж 500 тис. доларів.

Нагадаємо, що 2012 року у США затримали вісьмох осіб за підозрою у продажі Росії секретних електронних технологій. Головним підозрюваним був 46-річний Олександр Фішенко, який очолював дві компанії: американську Arc Electronics та російську Apex System.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-