На відео вибуху авто з Шереметом є потенційний убивця - польський експерт

На відео вибуху авто з Шереметом є потенційний убивця - польський експерт

Укрінформ
На відеозаписі, де відображено вибух автомобіля, в якому їхав Павло Шеремет, видно чоловіка в шапці з палицею, який може бути потенційним вбивцею журналіста.

Таку думку висловив Анджей Мрочек, колишній керівник оперативної секції у справах терактів Відділу по боротьбі з кримінальним терором і вбивствами варшавської поліції, а нині експерт Центру досліджень тероризму Collegium Civitas і експерт City Security, повідомляє "Белсат ТБ".

"Чоловік у шапці з палицею поводиться незвично. Зверніть увагу: на початку відео цей чоловік йде в напрямі, в якому рухається машина Шеремета. Доходить до перехрестя і зупиняється. Машина ще не доїхала, а він вже зупинився. Стоїть спиною до вулиці. Під час вибуху він все ще стоїть задом і навіть не здригнувся від вибуху. Після вибуху зверніть увагу на ліву руку. Нібито він щось поправляв нею, щоб не випало з кишені", - говорить експерт, коментуючи відео, оприлюднене 17-м телеканалом.

На відео видно, що чоловік витягує руку з лівої кишені, перекладає палицю з правої руки під ліву пахву і починає бігти.

"Тільки через мить він повертається і коли бачить, що до машини біжать люди, то він теж починає бігти. І вже йому палиця не потрібна. Спочатку я думав, що він глухий. Але здається, що це людина, яка звикла до вибухів", - коментує Мрочек.

Колишній варшавський антитерорист додає: "Він бігає як молодий хлопець, а не як людина, яка користується палицею. Дивна поведінка. Шапка, палиця, бігає як молодий. Виникає питання: цей чоловік дочекався поліції і залишив свідчення? Адже якщо віддалився від машини, то є ймовірність, що він підбіг тільки для того, щоб перевірити, чи вдалося вбивство і чи загинув Шеремет. Не виключено, що саме він міг детонувати вибуховий пристрій на відстані".

Коментуючи той факт, що чоловік на відео влітку одягнений у чорну куртку, а на його голові шапка, Мрочек зазначив: "Палиця, шапка - це камуфляж".

Він додав, що при вбивствах такого типу виконавець зазвичай знаходиться близько і спостерігає: хоче переконатися, що жертва мертва. "Мій досвід підказує, що це такий випадок", - підсумував польський експерт.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 20 липня, вранці в центрі Києва вибухнув автомобіль, внаслідок вибуху якого загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Машина вибухнула на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка.

Автомобіль, в якому їхав Шеремет, належав керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її тоді в автомобілі не було.

Фото: Белсат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-