Хресна хода УПЦ МП: у Києві посилять безпеку

Хресна хода УПЦ МП: у Києві посилять безпеку

Укрінформ
Під час Хресної ходи УПЦ МП у столиці працюватиме координаційний штаб і рада з метою збору інформації щодо можливих провокацій. 

Про це у четвер під час виступу у Київраді заявив начальник Головного управління СБУ в Києві та області Степан Грищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створено за ініціативи і за участі громадських організацій, таких, як Самооборона Майдану, "Український дім", "Варта" та інших громадських організацій штаб координації, який розташовуватиметься в центрі Києва, в готелі "Козацькому" з метою збору інформації про події які будуть мати місце на території Києва. Аналогічний штаб створений для організації і координації заходів на території Київської області", - сказав Грищук.

За його словами, також за участі керівництва СБУ, Національної поліції створена координаційна рада. "До даної координаційної ради також входять керівники громадських рухів і окремі депутати", - додав він.

Грищук зазначив, що також обговорені питання заборони під час ходи провокаційної символіки, антиконституційних гасел, провокування сепаратистський проявів.

Він зауважив, що проведено низку спільних нарад, зокрема за участю керівників громадських організацій, окремих народних депутатів, за участі Нацполіції, СБУ, інших органів державної влади, де визначено питання режимних заходів.

"Буде посилений режим охорони, режим охорони буде адекватний до тої кількості учасників, які повинні бути. Заявлено 30 тисяч учасників даної ходи, 27 липня. По факту, може бути десь 15 тисяч осіб, як показує практика. По місту Києву, в місцях масового скупчення громадян, при проведенні режимних заходів, особливо по маршруту руху будуть перекриті вулиці, територія Володимирської гірки буде оточена, будуть поставлені рамки металошукачів, всі будуть проходити на територію відповідно до режиму безпеки, з метою недопущення провокацій", - додав начальник Головного управління СБУ в Києві та області.

Він зазначив, що маршрут руху і сам захід організаторами Хресної ходи узгоджується з органами місцевої влади, з органами державної влади, громадськими організаціями з метою недопущення порушення громадського порядку. "Головна мета і звернення до влади, щоб хресна хода відбулася без перешкод, блокувань і фізичних протистоянь", - додав він.

Грищук наголосив, що по місту Києву будуть працювати наряди з працівників поліції, громадських активістів та працівників СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-