Кабельне телебачення в Україні може здорожчати

Кабельне телебачення в Україні може здорожчати

Укрінформ
Верховна Рада намагається змусити кабельних операторів платити телеканалам за авторський контент.

Однак оператори зазначили, що змушені будуть підняти тарифи для глядачів, або взагалі вилучити всі українські телеканали зі своїх пакетів, повідомляє телеканал новин «24».

«В 40-мільйонній Україні понад 12 мільйонів сімей щодня дивляться телевізор. На початку 1990-х років, коли кількість телеканалів стрімко зросла, з’явилися численні кабельні оператори. Наразі вони не можуть порозумітися із національними каналами через законопроект, який змушує їх платити частину грошей з прибутків телекомпаніям. Хоча законопроект парламентарі ухвалили лише у першому читанні, кабельники вже вимагають його змінити», - йдеться у сюжеті телеканалу.

Натомість телевізійники вважають, що нічого страшного у новому законі немає, адже в умовах економічної кризи кабельні оператори мають ділитися прибутками з тими, хто виготовляє телепродукт.

«Введення платних розрахунків має відбуватись поступово. Тому ми б хотіли отримувати спочатку 2-3 гривні з абоненту за всі ефірні канали», - наголосив директор зі стратегічного розвитку StarLightMedia Федір Гречанінов.

Кабельники погрожують, якщо їх змусять платити телеканалам, то вони підвищать вартість своїх послуг у два рази. Останнє слово у цій суперечці має сказати Верховна Рада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-