Навальний згадав

Навальний згадав "дурне" пророцтво Павла Шеремета

Укрінформ
Журналіст у 2011 році був упевнений, що в Росії буде авторитаризм і диктатура.

Опозиційний російський політик, організатор Фонду боротьби з корупцією у своєму блозі на "Ехо Москви" розповів про свою зустріч із Павлом Шереметом, який загинув сьогодні, у вересні 2011 року і розмову про можливість становлення диктатури в РФ.

За словами Навального, тоді Шеремет наводив у приклад Білорусь, і «сказав, що і у нас все так скоро буде. Я йому гаряче заперечував і приводив 101 аргумент, чому Росія не Білорусь». Серед іншого Навальний стверджував: країна більше, інтернет ширше, еліта продажніша і більше орієнтована на Захід, Путіну воювати більше нема з ким (не з Україною ж, ха-ха)...

«На що Паша сумно заперечував: — Олексій, ми приблизно те ж саме говорили про нашу країну кілька років тому. Купа аргументів на тему, чому не можна влаштувати авторитарний режим в Європі в 21 столітті. А він влаштувався. І ви побачите найближчим часом, і як затиснуть ваш інтернет, і як захоплять великі мережеві ЗМІ, і як бізнес втече під лавку, і як знайдеться, з ким воювати, і буде такий ступінь продажності журналістики, що уявити неможливо, і як продажні прозахідні еліти стануть найбільш патріотичними, залишаючи за собою свої будинки в Іспанії».

«Я слухав і думав: начебто розумний мужик цей Шеремет, а таку нісенітницю несе», - написав Навальний, а потім, «починаючи з 2013 року на кожній зустрічі визнавав, що прав був він зі своїм дурним пророцтвом».

Як повідомляв Укрінформ, у середу вранці в центрі Києва на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка вибухнув автомобіль, за кермом якого був відомий журналіст Павло Шеремет. Він загинув.

Автомобіль, в якому їхав Шеремет, належав керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в той час в автомобілі не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-