Геращенко: Окупанти вимагають звільнити 600 бойовиків за 20 українців

Геращенко: Окупанти вимагають звільнити 600 бойовиків за 20 українців

Укрінформ
На сьогодні в полоні бойовиків на Донбасі перебувають 109 українців, ще 10 українських політв'язнів перебувають у російських тюрмах.

Про це в ефірі "5 каналу" під час програми "Погляд" повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови ВР Ірина Геращенко.

"Українська влада готова до різних шляхів звільнення заручників – це 10 українських політв'язнів, які знаходяться в тюрмах Російської Федерації і 109 заручників, які утримуються на окупованих територіях", – заявила Геращенко.

"Ми щоразу подаємо списки тих людей, які вважаються, що знаходяться там у заручниках, і просимо від іншої сторони – дайте інформацію, де утримуються ці люди, але немає відповіді. Натомість нам дають список, що в них там 20 людей є. А де інші всі, де інші люди? І потім ми їх розшукуємо. Натомість від іншої сторони ми отримуємо список на 600 осіб – якщо хочете звільнити 20 чоловік, давайте нам 600. Дивимось на список тих 600 людей, розшукуємо і бачимо, що половини тих людей не існує – це щоб затягнути цей процес, або є люди, які зникли безвісти і ми не можемо їх знайти", – додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-