У Криму в закритому режимі проходить суд у справі

У Криму в закритому режимі проходить суд у справі "26 лютого"

Укрінформ
У середу, 20 липня, в так званому Верховному суді Криму в закритому режимі почалися слушания у справі "26 лютого".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

«Судова колегія вирішила проводити попереднє засідання в закритому режимі. У зал суду доставили обвинувачених Ахтема Чийгоза, Мустафу Дегерменджі, Алі Асанова. Також прибули обвинувачені Арсен Юнусов, Ескендер Емірвалієв, Ескендер Кантеміров», – повідомив Джелялов.

За його словами, підтримати обвинувачених прийшло близько півсотні людей – родичі, друзі, колеги і громадські активісти. У зал були допущені лише адвокати обвинувачених і постраждалі.

«Громадських захисників - дружин і матерів обвинувачених до процесу не допустили, пояснивши це тим, що процес почався наново і їх повноваження громадських захисників необхідно затвердити знову», – написав Джелялов.

Як повідомляв Укрінформ, у кримінальній справі про масові безлади під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму - шестеро обвинувачених. Троє з них - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв чекають вироку вдома, їх взяли на поруки. У Росії правозахисний центр «Меморіал» визнав політв'язнями фігурантів справи «26 лютого», що утримуються під вартою, – Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-