Подовження термінів вступу до ВНЗ не буде – МОН

Подовження термінів вступу до ВНЗ не буде – МОН

Укрінформ
Міністерство освіти та науки не збирається подовжувати термін вступної кампанії до ВНЗ.

Про це на брифінгу у середу заявила перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Подовження терміну не розглядається, тому що на сьогодні у нас подана більша частина заяв порівняно з цим самим періодом минулого року. У нас немає підстав вважати, що хтось не встигає подати заяву",- сказала Совсун.

За даними МОН, на 8 годину 20 липня в електронній базі було зареєстровано 1 млн 350 тис. заяв від 435 тисяч абітурієнтів, в електронному вигляді було подано 834 тисячі заяв.

Наразі міністерство підсилило електронну систему ще одним сервером та частково обмежило обсяг документів, які потрібно завантажувати при реєстрації. Серед проблем, які виникають у абітурієнтів при реєстрації заяв в електронній базі заступник міністра назвала помилкову реєстрацію на контрактну форму навчання. В цьому випадку вона порадила звернутися до приймальних комісій вишів, де повинні анулювати зареєстровану заяву, а потім абітурієнт повинен перереєструватися на бюджетну форму навчання. Також в індивідуальному порядку вирішується питання реєстрації документів у випадку неспівпадіння даних, наприклад, дат народження в документах і сертифікатах, через які система не може зареєструвати заяву.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство освіти і науки України дозволило абітурієнтам подавати заяви на вступ до ВНЗ письмово, якщо у документах про раніше здобуту освіту та документах, що посвідчують особу, вказані різні прізвища.

Також міністерство подовжило термін прийняття документів на мистецькі спеціальності у паперовому вигляді до 20 липня з подальшим електронним опрацюванням приймальними комісіями до 25 липня.

Нагадаємо, що вступна кампанія до вищих навчальних закладів України триває з 11 по 27 липня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-