Українські журналісти сьогодні опинилися в іншій реальності - заява НМПУ

Українські журналісти сьогодні опинилися в іншій реальності - заява НМПУ

Укрінформ
Вбивство журналіста Павла Шеремета засвідчило, що смертельна небезпека чигає на журналістів не лише в зоні бойових дій, а й біля власного будинку.

Про це йдеться у заяві Національної медіа-профспілки України.

"Сьогодні українські журналісти опинилися в іншій реальності. Убивство журналіста Павла Шеремета засвідчило – смертельна небезпека очікує на журналістів не лише в зоні бойових дій, але й під їх будинком від цілеспрямованих терористичних та кілерських атак", - наголошується у документі.

В НМПУ зазначили, що завданням правоохоронних органів та влади є забезпечити швидке та ефективне розслідування цього злочину, аби з’ясувати не лише виконавців, а й замовників убивства. Натомість суспільство має переосмислити роль журналістики у громадянському розвитку, а самі журналісти мусять об’єднатися для відстоювання свого права на професію та безпеку.

"Варто нагадати, що до цієї трагічної новини чи не щодня в Україні траплялися інші випадки нападів на журналістів, перешкоджанню їх професійній діяльності, підпалів авто. Слід відзначити, що неналежний рівень реакції влади із розслідування подібних злочинів та невисокий рівень уваги суспільної думки на межі із байдужістю є одними з чинників повторення злочинних посягань", - наголосили в НМПУ.

Як повідомлялося, сьогодні у Києві близько 7.30 внаслідок вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Машина вибухнула на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану швидкого харчування "МкДональдс".

В останні роки Шеремет працював в "Українській правді". За інформацією видання, машина належала власниці УП Олені Притулі, але її в цей час в автомобілі не було. Головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик пов'язує загибель Шеремета з його професійною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-