Шеремета поховають у Мінську

Шеремета поховають у Мінську

Укрінформ
Журналіст Павло Шеремет буде похований на батьківщині в Мінську.

Про це "Білоруському партизану" повідомила мати вбитого журналіста.

Нагадаємо, що сьогодні вранці у Києві машина, в якій перебував журналіст Павло Шеремет, вибухнула на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Автомбиль належав керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було.

Шеремет - уродженець Білорусі. Він народився в Мінську, навчався в БДУ і наргоспі. Прийшов на телебачення з банківської справи - до 1992 року працював у відділі валютних операцій одного з банків, пізніше - консультантом економічних програм Білоруського телебачення.

Незабаром став ведучим щотижневої аналітичної програми «Проспект» Білоруського ТБ.

В 1996 році став головним редактором «Білоруської ділової газети». У тому ж році був призначений завідуючим білоруським бюро Громадського російського телебачення (ГРТ, нині - «Перший канал») і власним кореспондентом ГРТ в Білорусі.

У липні 1997 року, під час зйомки репортажу про ситуацію на білорусько-литовському кордоні був заарештований співробітниками силових структур Білорусі за звинуваченням у незаконному перетині державного кордону, в отриманні грошей від зарубіжних спецслужб і в незаконній журналістській діяльності. Був засуджений до двох років позбавлення волі умовно і до одного року випробувального терміну, провівши у в'язниці в цілому три місяці.

Шеремет був одним із засновників "Білоруського партизана".

Фото: ua.112.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-